Wittekerke van het scherm in 2008

Onlangs bestelde VTM nog 44 afleveringen van 'Wittekerke'. 'Dat worden echter de laatste', zo bevestigt VTM-woordvoerder Mark Van Lombeek in 'De Standaard'. Donderdag werden alle medewerkers van de serie op de hoogte gebracht.Het is nog niet duidelijk hoe de serie zal eindigen, maar de acteurs en actrices hebben beloofd er tot op de laatste opnamedag het beste van te maken.

Dat 'Wittekerke' zou stoppen stond in de sterren geschreven. Onlangs werd nog een grote vernieuwing doorgevoerd, maar die zorgde niet voor het gewenste resultaat. Er waren te weinig groeimogelijkheden voor de serie. De jongeren lieten de serie links liggen en de ouderen bleven kijken, wat commerciƫel oninteressant is.
'Bovendien', zo zegt Van Lombeek nog, 'is het een atypische serie: we programmeren ze slechts negen maanden per jaar en dat zorgt soms voor moeilijkheden op het vlak van programmaplanning'.

De acteurs zijn allesbehalve gelukkig, en nog niet in het minst wittekerke-acteur van het eerste uur Marc Coessens, alias dokter Frank in de serie: 'Langlopende producties worden almaar moeilijker. Voor de 75 medewerkers is het een kleine ramp. Ik vind het oprecht jammer, want 'Wittekerke' was een sterke productie en uniek in zijn soort. Niets aan te doen. Ik heb geen idee over mijn toekomst. Wachten op een telefoontje van een productiehuis zeker?'.

Video: Interview Ann Ceurvels "Leen".
Video: Interview Guido Decraene "Peter".
Video: Interview Geert Hunnaerts en Ron Cornet " Jokke en Jean Pol"
Video: Achter de schermen van de nieuwe "Wittekerke look".
Video: Jacques Vermeire in Wittekerke.

No comments: