75 jaar eddy wally.


Van de organisatoren van Nekka-Nacht zou je niet onmiddellijk een concert rond het levenslied, het populaire lied verwachten. De grenzen van het betere Nederlandstalige lied zijn soms moeilijk te trekken, maar iedereen voelt ze instinctief wel aan. Nekka is echter niet blind voor de verdienste van grote Nederlandstalige artiesten en de 75ste verjaardag van een groot Vlaams artiest is dan ook een gebeurtenis die we niet onopgemerkt kunnen laten voorbijgaan.
Eddy Wally is immers dé vertegenwoordiger van een belangrijk genre Nederlandstalige muziek. Noem het 'levenslied', noem het 'populaire muziek' , noem het 'schlager' . Het repertoire van Eddy is ongelooflijk groot, vele tientallen artiesten zijn in zijn voetsporen getreden (of hebben dit geprobeerd) en het jaarlijks aantal optredens van de jubilaris blijft onwaarschijnlijk hoog. Eddy Wally is op en top professioneel. Hij zong en zingt nog altijd live, zonder truuks, zonder schroom, voor iedereen die het hem vriendelijk vraagt. Geen podium is hem te veel, geen inspanning voor zijn fans is te zwaar. Er zijn geen speciale effecten, geen overbodige luxe.
Eddy Wally zingt in alle talen, maar voornamelijk in zijn moedertaal, de taal van zijn fans, van de mensen rondom hem. Zo verstaan ze hem, zo wil hij verstaan worden. Eddy weet waar hij vandaan komt en loochent zijn achtergrond niet. Hij is en blijft een man van het volk, welke onderscheiding hij ook toegewezen krijgt. Deze artiest willen we op woensdagavond 18 april 2007 in het Antwerpse Sportpaleis uitgebreid in de bloemetjes zetten met een groots verjaardagsconcert. Want in 2007 wordt de keizer van het Vlaamse lied maar liefst 75 jaar.
Dit concert wordt geen schlagerfestival, maar integendeel een uniek huldeconcert aan een uniek artiest. Verschillende artiesten uit verschillende muziekgenres zullen naast enkele eigen nummers ook op hun typische manier een nummer van Eddy Wally vertolken en/of in duet gaan met de grootmeester zelf.
Vanuit het wat rock/cabaret-genre bieden we de toeschouwers een onvergetelijke muzikale interventie van Gorki en van Kamagurka. Deze laatste is sinds het programma 'Lava' een echte vriend des huizes geworden van Eddy Wally. Vanuit het levenslied-genre komen Sam Gooris en Vader Abraham (Pierre Kartner) het podium vervoegen. We kijken uit naar de jeugdige springlust van Sam en naar de eeuwige emotie in de liedjes van onze noorderbuur. Vanuit de pop-wereld hebben we twee jonge talentvolle artiesten , Kate Ryan en Reborn. Zowel Kate als Reborn bulken van het talent en zullen aantonen dat het repertoire van Eddy van alle tijden is. Later worden nog enkele artiesten aan dit rijtje toegevoegd.
Onze Eddy Wally wordt maar één keer 75 jaar. Een avond puur amusement voor jong en oud. En u keert met een even brede glimlach terug naar huis. Geweldig

bekijk de reportage op http://www.tv-id.be/

No comments: